lauantai 19. marraskuuta 2011

Punikkitattinen perunapata

Ruokaresepti tattiperunapata

Edullinen ja nopea ruoka punikkitateista ja perunoista. Ruoka riittää noin neljälle ruokailijalle tai vastaavasti neljään syöntikertaan.

Raaka-aineet
noin 1 kg perunoita
noin 0.75 l punikkitatteja viipaleina (tuoreita)
1-2 sipulia
1 lihaliemikuutio
3-4 dl vettä
paprikajauhetta, valkosipulijauhetta
Aroi Thai valkosipulichilikastiketta.

Valmistus
Esikäsittele sienet ruuanlaittovalmiiksi
pese, kuori ja viipaloi perunat
kuori ja viipaloi sipulit
poista punikkitateista nestettä pannulla, lisää sipulit ja hauduta hetki
lisää padan (esim. Arabian mustakylkinen) pohjalle hiven rasvaa
lisää kerroksittain perunat ja sipuli-sieniseos pataan
Lisää lihaliemikuution ja mausteet sisältävä seos ruuan päälle, älä kuitenkaan lisää nestettä niin paljoa että ruoka peittyy
kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Tarjoilu
Tarjoile salaatin kanssa.
Kuvassa ruuan päälle lisätty Lidlin Sambal Oelek-maustetta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)