maanantai 5. joulukuuta 2011

Ruokaohje: Sieniä ja kanaa curry-kastikkeessa

ruokaresepti curryinen sienikanakastike

Tämä kastikeruoka kanasta ja sienistä. Ruoka riittää pääruokana noin kolmelle ruokailijalle tai syöntikertaan.


Raaka-aineet
Sieniä. Tässä käytetty 0.5l pakastettuja, esikäsiteltyjä punikkitatteja. Määrä vastaa noin 1 l tuoreita sieniä. Sienet voi vaihtaa haluamaansa määrään ja lajiin.
2 sipulia
valkosipulikynsiä
pala broileria (tässä käytetty valmiin grillibroilerin jämiä)
4 dl vettä 
valkosipulijauhetta
3 kukkurallista teelusikallista curryä
1 kanaliemikuutio
sitruunapippuria
nestemäistä sitruunatiivistettä 
1 rkl Maizenaa (tai vehnäjauhoja)
2 dl kermaa
vähän rasvaa
vähän suolaa

Valmistus 
Lisää puolijäiset sienet nesteineen pannulle ja paista hetki
leikkaa sipulit ja lisää ne sienien joukkoon
lisää 4 dl vettä
lisää  mausteet (kanaliemikuutio, curry, valkosipulijauhe, suola, sitruunat)
paista kunnes kypsää
lisää broileri 
lisää maizena nestetilkassa
lisää kerma
sekoita ja hauduta.




Tarjoilu
Tarjoile riisin kera. Pöytämausteena soija ja Sambal Oelek-chilikastike ovat mainioita. Kuvat kamerakännykästä, joten laatu tavanomaista heikompi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)