maanantai 21. toukokuuta 2012

Ruokaohje: 5x sosekeitto

Ruokaresepti 5x sosekeitto

Tähän olen koonnut muutaman sosekeittoreseptin. Mukana on perinteisiä kasviskeittoja ja sienikeittoja ja vähän mausteisempia tomaattia sisältäviä keittoja. Osallistun tällä reseptillä Hävikistä herkuksi 2012 kampanjaan.


Parsakaali-kukkakaali-porkkana -sosekeitto pakastepussista


Tässä toinen sosepohjainen keittoruokaohje (porkkanakeitto). Tässä on käytetty pohjana parsakaali-kukkakaali-porkkana-sekoitusta. Keitto ei ehkä ole aivan niin aromikas kuin porkkanaversio mutta kuitenkin mukavan makuinen ja kevyt. Keitosta riittää pääruokana kahdelle.

Raaka-aineet
500 g parsakaali-kukkakaali-porkkana-seosta
1 sipuli
3 valkosipulikynttä
6 dl vettä
1 dl kermaa
1 kasviliemikuutio
oliiviöljy
vähän suolaa

Valmistus
Viipaloi sipulit ja valkosipulit pieniksi paloiksi.
Paista sipuleita hetki paistinpannulla oliiviöljytilkan kanssa.
Lisää kolmen litran kattilaan tilkka oliiviöljyä, 6 desiä vettä, liemikuutio, sipuliseos ja pakastekasvispussi.
Keitä kunnes kaikki on kypsää (noin 15 min).
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja vähän suolaa, sekoita ja anna hautua hetki.

Tarjoilu
Keittolautaselle voi laittaa krutonkeja tai vaikka Ripsin valkosipuli snackseja.


Meksikolaistyylinen sosekeitto pekonirouheella


Tässä jälleen yksi sosepohjainen keitto. Tässä on käytetty pohjana Lidlin meksikolaistyyppistä kasvispakastetta. Keitto riittää pääruokana kahdelle.

Raaka-aineet
500 g Green Grocer´s mixed vegetables mexican style *
1 sipuli
3 valkosipulikynttä
1 tomaatti
6 dl vettä
1 kasviliemikuutio
oliiviöljy
2 sulatejuustoviipaletta
Mausteet: vähän suolaa, cayennepippuri, aroi thai valkosipulichilikastike (tai joku muu tomaatti tai chilikastike), paprikajauhe, pippurisekoitus
(paketti pekonipaloja)
*Lidl sisältää kasviksia 79% ja kidneypapuja 12% mausteisessa salsakastikkeessa

Valmistus
Viipaloi sipulit ja valkosipulit pieniksi paloiksi. Kalttaa tomaatti ja pilko se.
Paista sipuleita ja tomaattia hetki paistinpannulla oliiviöljytilkan kanssa.
Lisää kolmen litran kattilaan tilkka oliiviöljyä, 6 desiä vettä, liemikuutio, sipuliseos ja pakastekasvikset ja mausteet.
Keitä kunnes kaikki on kypsää (noin 15 min).
(Paista pekonipalat jos käytät niitä)
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää sulatejuustoviipaleet, sekoita ja anna hautua hetki.

Tarjoilu
Lisää pekonipalat keittolautaselle.



Soseutettu suppilovahverokeitto


Nyt olisi tarjolla suppilovahveroita soseena. Keitto riittää pääruokana kahdelle.

Raaka-aineet
1-2 peruna
2 dl kuivattu suppilovahvero
1 sipuli
1 punasipuli
3 valkosipulikynttä
6 dl vettä
1 kanaliemiliemikuutio
1 dl kerma
oliiviöljy
Mausteet: vähän suolaa, sipulijauhe, pieni loraus Aroi Thai -valkosipulichilikastike (tai joku muu tomaattinen tai chilinen kastike).

Valmistus
Murskaa sienet pieneksi silpuksi, pidä niitä sitten hetki tilkassa vettä
Viipaloi sipulit ja valkosipulit pieniksi paloiksi.
Paista sipuleita hetki paistinpannulla oliiviöljytilkan kanssa.
Kuori ja viipaloi perunat.
Lisää kolmen litran kattilaan tilkka oliiviöljyä, 6 desiä vettä, kanaliemikuutio, sipuliseos, peruna ja sienet ja mausteet.
Keitä kunnes kaikki on kypsää (noin 20 min).
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää kerma, sekoita ja anna hautua hetki.

Tarjoilu
Tarjoile haluamallasi tavalla.




Soseinen kesäkurpitsakeitto


Keitto riittää pääruokana hyvin kahdelle tai alkuruokana vielä useammalle.

Raaka-aineet
500 g kesäkurpitsaa
1-2 sipuli
3-4 valkosipulikynttä
6 dl vettä
1 kasviliemikuutio
1 dl kerma (tässä käytetty Valion Kippari kermaa)
oliiviöljy
Mausteet: vähän suolaa, sipulijauhe, valkosipulijauhe

Valmistus
Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäissuunnassa 1-2 kohdasta, leikkaa sitten paksuiksi viipaleiksi.
Viipaloi sipulit ja valkosipulit pieniksi paloiksi.
Paista sipuleita hetki paistinpannulla oliiviöljytilkan kanssa. Lisää kesäkurpitsa ja valkosipuli ja pehmennä kannen alla jonkin aikaa.
Lisää kolmen litran kattilaan tilkka oliiviöljyä, 6 desiä vettä, kasvisliemikuutio, sipulit, kesäkurpitsa ja mausteet.
Keitä kunnes kaikki on kypsää (noin 20 min).
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää kerma, sekoita ja anna hautua hetki.


Kesäkurpitsa-tomaatti-peruna -sosekeitto


Tässä yhdistelty kesäkurpitsaa, tomaattia ja mausteita. Keitto riittää pääruokana kahdelle ja alkuruokana monelle.

Raaka-aineet
1 kesäkurpitsa
1 tomaatti
1 peruna = näitä kolmea raaka-ainetta yhteensä 500 g
1 sipuli
3 valkosipulikynttä
6 dl vettä
1 dl kermaa (Valion Kippari kerma)
1 kasviliemikuutio
oliiviöljy
Mausteet: vähän suolaa, cayennepippuri, aroi thai valkosipulichilikastike, sipulijauhe, paprikajauhe


Valmistus
Viipaloi sipulit ja valkosipulit pieniksi paloiksi.
Viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa ja sitten poikittain kuutioiksi.
Pehmennä sipuleita ja kesäkurpitsaa hetki paistinpannulla oliiviöljytilkan kanssa kannen alla
Lisää kolmen litran kattilaan tilkka oliiviöljyä, 6 desiä vettä, liemikuutio, sipulit, kesäkurpitsat ja mausteet
Keitä kunnes kaikki on kypsää (noin 15 min).
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää kerma, sekoita ja anna hautua hetki.

Tarjoilu
Keitto on varsin hyvää sellaisenaan. Kipparikerman maku tuntui selkeästi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)